Oenotoerisme: op ontdekking van de grootste Bordeaux wijnen

Nodig uw vrienden en zakenrelaties uit voor de ontdekking van de grootste Bordeaux wijnen, een uitzonderlijke wijnreis die ze zich nog lang zullen herinneren.

Heeft u een vraag? Wilt u gratis een gepersonaliseerde offerte ontvangen?

Aarzel niet om ons te contacteren!

DE TOPWIJNEN VAN PESSAC-LÉOGNAN

Dit gebied in de Graves wordt beschouwd als de bakermat van de bordeauxwijnen. Dit is ook de enige appellation wereldwijd die de naam van haar eigen terroir draagt. De faam van Pessac-Léognan geldt zowel voor de rode als witte varianten, maar de witte wijnen staan toch ongenaakbaar aan de top, denk maar aan de indrukwekkende zoete wijnen van Sauternes en Barsac. Op het chateau Yquem nodigt Pierre Lurton ons uit voor een geprivilegieerd bezoek inclusief proeverij. In dit wijnbouwparadijs lijkt het alsof de grindhoudende bodem als het ware geschapen is voor de wijnstok

Beschrijving van de wijnen van Pessac-Léognan

Net als in Saint-Emilion, bezit Pessac-Léognan een « koning » onder zijn rode wijnrassen. De cabernet sauvignon zwaait hier de plak, maar de merlotdruif is vaak verdiende tweede en samen vormen zij verbluffende assemblages. Deze regio staat bekend om haar fameuze « kiezelrondingen » (croupes de graves), zoals bij het kasteel Malartic-Lagravière, dat zijn naam alvast niet heeft gestolen. Twee andere druivensoorten vervolledigen de samenstelling in kleinere percentages: de cabernet franc en de petit verdot.

De witte wijnen worden slechts in geringe hoeveelheden geproduceerd en worden stilaan een zeldzaamheid. Hun kwaliteit is ronduit weelderig, op basis van de druif sauvignon blanc, in alle volkomenheid gepaard aan de onmisbare sémillon, die zorgt voor een stroperige nesse en complexe aroma’s.

Helemaal bijzonder zijn de Crus Classés, met Pessac- Léognan als onbetwistbare vedette. De kiezelstenen geven ‘s nachts de warmte die overdag is opgeslagen, zodat de druiven bij een meer gelijkmatige temperatuur mooi tot rijping kunnen komen.

In Pessac-Léognan bevindt zich een tiental van onze favoriete wijndomeinen, authentieke getuigen van een verleden dat wij met u willen delen

LE MÉDOC​

In dit wijngebied op de linkeroever (Rive Gauche) liggen enkele domeinen bij elkaar die over de hele wereld worden geprezen, zoals de kastelen Margaux en Mouton Rothschild, om er maar twee te noemen. Maar we denken ook aan de Grands Crus van beroemde gemeentelijke appellaties: Margaux, Pauillac, Saint-Estèphe en Saint- Julien, die voorkomen in het legendarische klassement van 1855! In de 17e eeuw wilden de aristocraten en rijke grondbezitters de uitzonderlijke wijnbouwkwaliteiten van dit terroir in de kijker zetten. De beste ligging, zo werd beslist, is als je uitkijkt op de rivier. En daar stroomt… de Gironde! We bewonderen de pracht en praal van het ene kasteel na het andere langs de wijnroute, van Blanquefort tot het uiterste puntje van de Grave, waar de vuurtoren van Cordouan zich weerspiegelt in de waters van de monding.

Beschrijving van de Medocwijnen

Elke appellation heeft haar kenmerken volgens de bodem en de druivenrassen: de cabernet sauvignon, als de natuur inschikkelijk is en de druif rustig kan rijpen, geeft over het algemeen de grootste bewaarwijnen uit Bordeaux. Dit is onweerlegbaar de grote meneer in alle wijndomeinen, bijgestaan door de merlotdruif, die zorgt voor evenwicht in de krachtpatserij. Veel minder aanwezig, de cabernet franc en hier en daar de petit verdot.

FOLLOW US

Blijft u graag op de hoogte van de nieuwste en meest exclusieve evenementen die u uw klanten en zakenrelaties kan aanbieden?

© 2020 VERHULST AND FRIENDS. All Rights Reserved.

Heeft u een vraag? Wilt u gratis een gepersonaliseerde offerte ontvangen?

Aarzel niet om ons te contacteren,we helpen u graag verder!
+ 32 2 880 71 53

Blijft u graag op de hoogte van de nieuwste en meest exclusieve evenementen die u uw klanten en zakenrelaties kan aanbieden?

Schrijf u dan nu via onderstaand formulier in op onze VIP-nieuwsbrief!