Nocturnes Europalia Romania: Brancusi
VIP Hospitality Packages

2 OKTOBER ’19 — 2 februari ’20

EUROPALIA ROMANIA pakt uit met een prestigieuze tentoonstelling over Constantin Brancusi (1876-1957), de meest invloedrijke beeldhouwer van de twintigste eeuw.

Het is de allereerste keer dat er in Brussel een expo aan Brancusi wordt gewijd – de laatste solotentoonstelling vond bijna 25 jaar geleden plaats in Parijs.

ONTDEK ONZE VIP HOSPITALITY PACKAGES

Sleutelfiguur in de kunstgeschiedenis

Brancusi introduceerde een nieuwe beeldentaal, los van de heersende academische stijl. In zijn oeuvre sublimeert hij de werkelijkheid tot alleen de poëtische essentie overblijft en slaagt hij er in de ziel van zijn onderwerpen bloot te leggen. Hij wordt een pionier van het modernisme genoemd.

CONSTANTIN BRANCUSI

Brancusi was een beeldenmaker in de brede betekenis van het woord. Hij maakte niet enkel prachtige sculpturen in hout, marmer, brons of gips, maar gebruikte ook fotografie – toen nog een pril medium – om beelden mee te creëren.

Zelf was hij zich heel erg bewust van zijn imago. ‘Bohemian chic’ avant la lettre. Hij koesterde zijn Roemeense roots en maakte selfies uitgedost als pelgrim, misdienaar of afwasser in een restaurant.

Daarnaast ensceneerde hij zijn sculpturen om duidelijk te maken hoe ze gezien moesten worden, spelend met licht en dubbele boodschappen. Verder gaat in de tentoonstelling ook aandacht naar het atelier van Brancusi, een plek waar de toenmalige kunstwereld en jetset graag over de vloer kwamen. Een selectie werken schetst de dialoog van deze charismatische figuur met tijdgenoten als Duchamp, Man Ray en Modigliani.

Tentoonstelling : 2 Oktober ’19 — 12 Januari ’20

De tentoonstelling, die op 2 oktober 2019 opent, brengt topstukken uit musea en privé-collecties van over de hele wereld bijeen. Denk aan meesterwerken als ‘Muse endormie’, ‘De Kus’ en ‘Leda’.

Verschillende stukken worden voor de eerste keer getoond samen met werk van tijdgenoten en werk van Rodin, bij wie Brancusi kort in de leer ging. Naar verluid nam hij afscheid van de grootmeester met de woorden: « In de schaduw van een grote boom kan niets groeien ».

Heeft u een vraag? Wilt u gratis een gepersonaliseerde offerte ontvangen?

Aarzel niet om ons te contacteren!

FOLLOW US

Blijft u graag op de hoogte van de nieuwste en meest exclusieve evenementen die u uw klanten en zakenrelaties kan aanbieden?

© 2020 VERHULST AND FRIENDS. All Rights Reserved.

Heeft u een vraag? Wilt u gratis een gepersonaliseerde offerte ontvangen?

Aarzel niet om ons te contacteren,we helpen u graag verder!
+ 32 2 880 71 53

Heeft u een vraag? Wilt u gratis een gepersonaliseerde offerte ontvangen?

Aarzel niet om ons te contacteren,we helpen u graag verder! Tel. : + 32 2 880 71 53

Blijft u graag op de hoogte van de nieuwste en meest exclusieve evenementen die u uw klanten en zakenrelaties kan aanbieden?

Schrijf u dan nu via onderstaand formulier in op onze VIP-nieuwsbrief!

Mailchimp NL inscription newsletter Verhulst.be

Blijft u graag op de hoogte van de nieuwste en meest exclusieve evenementen die u uw klanten en zakenrelaties kan aanbieden? Schrijf u dan nu via onderstaand formulier in op onze VIP-nieuwsbrief!