Internationale Muziekwedstrijd
Koningin Elisabeth
VIP hospitality packages

Van 30 mei tot 4 juni

U houdt van klassieke muziek? U wilt uw klanten en zakenrelaties uitnodigen voor een uitzonderlijk evenement met internationale allure? Beleef samen met hen de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd voor zang en ontdek de talenten van morgen!

De Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth

De Internationale Muziekwedstrijd koningin Elisabeth is een prestigieus muzikaal evenement, gevolgd door een breed en vooral gepassioneerd publiek en talrijke media.

Het is tevens één van de weinige Belgische evenementen die een nationaal karakter weet te verheffen op internationaal niveau.

De Wedstrijd vond voor de eerste keer plaats in 1951 en kan vandaag prat gaan op een internationale uitstraling en reputatie die tot ver buiten de Belgische grenzen reiken: de kandidaten komen uit de vier windstreken en de oud-laureaten zoals Leonid Kogan, Frank Braley, Vladimir Ashkenazy, Gidon Kremer, Vadim Repin, Marie Nicole Lemieux, Baiba Skride, Anna Vinnitskaya, Sergey Khachatryan, Ray Chen en Lorenzo Gatto behoren tot de meest gereputeerde musici ter wereld. De Koningin Elisabethwedstrijd wordt in cycli van vier jaar georganiseerd, met afwisselend sessies voor piano, cello, zang en viool.

In 2023 staat de wedstrijd in het teken van zang.

Kalender van de activiteiten

Tijdens de cellowedstrijd 2022 worden er 4 concerten gegeven in het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel :

Van donderdag 1 juni tot zaterdag 3 juni 2023, om 20u, treden iedere avond vier finalisten op samen met het Symfonieorkest van de Munt, onder leiding van Alain Altinoglu. Ze spelen elk een selectie van opera- of oratoriumaria’s en Lieder.

De rangschikking van de laureaten wordt op zaterdag 3 juni rond middernacht bekend gemaakt.

Op dinsdag 13 juni, om 20u, vindt het slotconcert met de zes laureaten plaats, samen met het Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen o.l.v. Alejo Perez.

De prijsuitreiking zal plaats vinden op dinsdag 6 juni, om 16u, in de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo.

Heeft u een vraag? Wilt u gratis een gepersonaliseerde offerte ontvangen?

Aarzel niet om ons te contacteren!

FOLLOW US

Blijft u graag op de hoogte van de nieuwste en meest exclusieve evenementen die u uw klanten en zakenrelaties kan aanbieden?

© 2020 VERHULST AND FRIENDS. All Rights Reserved.

Heeft u een vraag? Wilt u gratis een gepersonaliseerde offerte ontvangen?

Aarzel niet om ons te contacteren,we helpen u graag verder!
+ 32 2 880 71 53

Blijft u graag op de hoogte van de nieuwste en meest exclusieve evenementen die u uw klanten en zakenrelaties kan aanbieden?

Schrijf u dan nu via onderstaand formulier in op onze VIP-nieuwsbrief!